Zdroj: Pixabay

Každý hráč v nejlepších letech pamatuje nostalgicky na takovou hru, jakou je Doom. Všichni jsme na ní vyrostli. Zajímavé je, že na rozdíl od jiných her z 90. let má Doom i dvacet sedm let po svém uvedení aktivní hráčskou komunitu, která se neustále stará a pečuje o svou oblíbenou hru. O Doom se také stará i její vydavatel, společnost Bethesda.

Právě Bethesda vydala minulý týden výraznou rozsáhlou aktualizaci pro hry Doom a Dooom II: Hell on Earth. Jednou z nejviditelnějších změn je podpora širokoúhlého vykreslování. Nově si tak můžete zapařit původního Dooma ne v poměru 4:3, ale v novém poměru 16:9. S širokoúhlým monitorem se pak setkáme nejen během hry, ale i v hlavním menu nebo při načítání. Dalším vylepšením, kterého jsme se ale dočkali na počátku roku, je převedení hry do režimu 60FPS.

Širokoúhlý vzhled původní hry tak ocení nejen hráči na svých počítačích, ale také hráči na mobilních telefonech či Nintendu Switch s protáhlým displejem, kteří se do dnešních dnů trápili s nevyužitým černým prostorem. Na mobilních zařízeních pak bude i nová obnovovací frekvence, a to 120 a 90 Hz. Je zkrátka vidět, že i dvacet sedm let po vydání hry se společnost Bethesdy stále stará a stále se snaží i původní verzi vylepšovat.

Zdroj: slayersclub.bethesda.net