Zdroj: Pixabay

Původní Mafie v novém kabátu je na trhu již od minulého týdne a od té doby se seběhla řada rozporuplných ohlasů. Určitá skupina hráčů čekala, že u hry stráví celé dny a možná i týdny. Byli proto překvapeni, že za sedm hodin je po všem. Délka hry je patrná z videa níže.

KenBart, jeden z uživatelů XboxOne, si postěžoval, že na hru čekal dlouhé měsíce a tvrdil: „Mafii jsem si koupil na Xbox One a po prvním dohrání hodinky ukazovaly 13 hodin čistého času. A to jsem se někde ještě zastavoval a prohlížel si všemožné detaily.“ Jiní zase očekávali podobné pocity jako při původní verzi, která vás doslov vtáhla do děje, ale ten se prý také nedostavil. Pravdou je, že na nejlehčí úroveň se dá zvládnout nová Mafie opravdu rychle. Je zde však mnoho úrovní a obtížností, takže je ze možnost dát si to znovu a těžší.

Celý příběh pak vypráví de facto stejnou dějovou linku, jako původní verze. Hlavní hrdinou je mladý taxikář Tommy Angelo, který zhruba v roce 1930 tvrdě dře v městečku Lost Heaven. Jednou se stane, že se seznámí s členy italské mafie, ke kterým se přidá a stane se součástí gangu Dona Salieriho, které válčí s rodinou Morello.

V tomto remaku je daleko více prohloubený charakter jednotlivých postav, spoustu vylepšení, možnost rozlišení 4K, nově jsou tu i motorky a spousta dalších detailů, kterých si každý fanoušek původní verze musí všimnout. Podle tvůrců je lepší i hratelnost, aby si na své přišel začátečník i ostřílený pařmen.

Zdroj: Novinky.cz