Zdroj: Pixabay

Na trhu v současné době dominují dvě nové konzole PlayStation 5 a Xbox Series X. K hraní her však patří neodmyslitelně nejen konzole, ale i lehké občerstvení a dobře vychlazené pivo. To si právě uvědomil pivovarnický gigant Anheuser-Busch, respektive jeho značka Bud Light a vytvořil skutečnou herní konzoly, která mimo hraní her umožní uživateli ještě vychladit dvě plechovky piva.

Bud Light u nás není příliš znám, ale známá je spíš jeho kauza s naším Budweiser Budvar, ve které jde o to, že Bud Light vyrábí také pivo Budweiser. BL6 je vlastně milý kříženec mezi konzolí, ledničkou a projektorem. I když jde primárně o marketingovou akci, je tento nápad opravdu zajímavý.

Podle ověřených dat ze serveru PCMag by v této konzoly měl být operační systém Windows 10, procesor Intel Core i7-1065G7, 16 GB RAM, integrovanou grafikou a vestavěným projektorem Asus ZenBeam 720. Velikostně i designově je vše laděno do malé krabičky, která připomíná držák na pár plechovek piva.

V útrobách pak najdeme ještě grafiku Iris Plus, která pomůže vylepšit výkon, ale nikdo asi neočekává, že by na této konzoly hrál nejnovější pecky ve 4K rozlišení. Do vínku dostala BL6 předinstalované tituly Tekken 7, Soul Calibur 6 a RBI Baseball 20. Výhodou je i skutečnost, že BL6 má vlastní baterii, která utáhne dvou hodinový provoz, poté je samozřejmě doporučováno připojení k zásuvce. Prodej BL6 běží formou aukce, ale k dispozici je jen několik málo kusů s tím, že každý stojí v přepočtu 190 tisíc korun. Pivovar chce výtěžek věnovat na Národní asociaci restaurací.

Zdroj: PcMag, BudLight