Zdroj: Pixabay

Než se vrhneme na samotnou recenzi, tak je nutné zmínit, že recenze mnou tvořené se budou skládat z her, které povětšinou budou daný týden zdarma na EpicStoru, případně na jiných obchodech. Daný článek vás má pak nalákat či odpudit od dané hry podle toho, jak bude dobrá nebo špatná, ale to asi zmiňovat nemusím. (Samozřejmě se může stát situace, kdy se zde objeví i recenze z hry, která zrovna nebude zdarma.) Na závěr úvodu bych rád upozornil, že hodnocení daného titulu je pouze subjektivní.

MudRunner, hra, která vás jak nadchne, tak naštve. Během hraní budete mít podobné pocity jako při hraní DarkSouls v tom smyslu, že hra vám nedá nic jen tak zadarmo, ale zároveň vás právě to bude na hraní samotném bavit. Hra sice nekraluje po grafické stránce, na kterou se vývojáři často zaměřují především, za to ale vyniká v detailech, kterých je možné si během hraní povšimnout. Pokud nejste jako já a máte i nějaké ty kamarády tak ji můžete hrát i v kooperaci.

Pokud od hry budete očekávat akorát arkádové ježdění z bodu A do bodu B, tak vám hra rychle objasní, že tady vládne ona a že tak jednoduché to nebude. Sice pracuje na principu nalož a vylož, ale ta cesta není většinou nejpřívětivější. Hra vám do tras postaví překážky od propadání do bahna až po projíždění skrz ne moc dobře přístupné cesty.

? FREE THIS WEEK ?

MudRunner, the original ultimate off-road experience. Can you cross these extreme landscapes with muddy terrain, raging rivers, and other obstacles, with just a map and compass as your guide? https://t.co/K2MXJ2JUg7 pic.twitter.com/fv3YLwt7xu

— Epic Games Store (@EpicGames) November 26, 2020

Čím hra ale vyniká je zpracování detailů. Jde to krásně vidět například, když jedete skrz bahno a ono se vám začne hromadit do vzorků v pneumatikách. Naopak když jste takto „zablácení“ a projedete louží, tak se bahno (překvapivě) smyje z pneumatik, což vám zároveň cestu opět zpříjemní.

Jelikož se hra označuje za simulátor, tak si myslím, že pokud máte tento typ her rádi, bude se vám hra velmi zamlouvat. Pokud ovšem holdujete něčemu arkádovějšímu, hra vás tolik nenadchne.

Hodnocení

Za mě si hra odnáší velmi solidních 8/10, jelikož jediné věci, které bych hře vytknul, jsou ne moc kvalitní grafika, chvilkama nerealistické chování stromů vůči vozidlům a velká repetetivnost. Naopak hru vyzdvihují detaily na vozidlech, jejich i přes simulaci příjemné ovládání a pěkné prostředí na mapách.

Zdroj: uživatelské testování, Epic Games