Zdroj: Pixabay

Hra Fortnite prošla nedávno aférou, jejíž výsledkem bylo odstranění hry z Google Play a AppStore. Šlo o to, že Epic Games, kteří za hrou Fortnite stojí, nabízeli hru jako zdarma na Google Play a AppStore, ale přitom v rámci hry požadovali zaplacení poplatku, ze kterého však neodváděli dohodnutou provizi daným obchodům s aplikacemi.

Nyní však do celé situace vstupuje i GeForce Now! Jedná se o platformu fungující na adrese  play.geforcenow.com, která umožňuje hrát hry a je přímo podporovaná webovým prohlížečem Safari na zařízeních s iOS. V tuto chvíli jde pouze o beta testování, ale i tak zde mají uživatelé na výběr. Buď využijí prémiové služby včetně ray tracingu za 5 dolarů měsíčně nebo zvolí služby zdarma.

Zdroj: GeForceNow

GeForceNow slibuje mimo klasické tituly jako je Watch Dogs: Legion s RTX, Among Us, Assassin’s Creed Valhalla právě i hru Fortnite. Teď Fortnite sice ještě v nabídce nenajdeme, ale podle všech dostupných informací probíhá vyjednávání o spolupráci Epic Games a GeForceNow ohledně nasazení Fortnite. Jedinou překážkou, která tak stojí majitelům zařízení od Applu v cestě je skutečnost, že nejde použít klasická klávesnice s myší, ale musíte si pořídit z GeForce Now Recommended  nějaký ovladač.

Zdroj: GeForceNow