Zdroj: Pixabay

Pokračování úspěšné Ubisoftí série Assasin’s Creed s podtitulem Valhalla je krásné RPG z dob vikingů v 9. století zasazené do temné Anglie. Hra vyšla 10. listopadu a hráči si tak mohou na monitorech vychutnat nádherné prostředí. S tím se ale vážou nemilé bugy, a navíc také jedna zajímavost, o které prý ani samotní vývojáři nevěděli.

Mezi negativita titulu můžeme zařadit příšerné animace obličejů a vůbec celého těla, kdy postava provádí něco úplně jiného, než o čem vypráví. Například mluví klidně a při tom naštvaně rozhazuje rukami. Zážitek také zhoršují koně, které se místo přeskočení překážky, točí dokola a NPC postavy vykládající, jak se jim hezky pluje v loďce, při tom topení se ve vodě.

Jednou z novinek a lákadel hry byla vlastní vesnice, o kterou se staráte a vylepšujete si ji. Ravensthorp (tak se vaše ves jmenuje) měla být podle vývojářů zcela fiktivní a vymyšlená. Jak se ale posléze zjistilo, tak tomu tak není, protože na stejném místě leží reálná vesnice, která se „náhodou“ jmenuje úplně totožně. Tato skutečnost prý překvapila i samotné vývojáře.

Jestli nás Ubisoft tahá za nos, jak u toho, že neměli více času na upravení animací a bugů, tak u záhadné shodě jmen lokací, se asi nedozvíme. Přes to si Valhalla na Metacriticu odnáší známku 81 bodů ze 100 a i přes nějaké potíže se jedná podle hráčů o povedený titul.

Zdroje: Vortex, Games.cz