Zdroj: Pixabay

První chyba je celkem dosti otravná a mohla by některé hráče od PS5 na nějakou dobu možná i odradit. Když si chcete stáhnout hru z PlayStation Store, tak se – překvapivě – začne stahovat, ovšem jen na oko, jelikož stahování jako takové nikdy nezačne. Bez problémů se tedy může stát, že si začnete stahovat hru a po hodině vaší zábavy mimo PS5 se vrátíte ke konzoli, kde bude stažených celých 0%.

Jak tomuto problému zabránit? Jediná rada kolující internetem je, abyste dali konzoli do továrního nastavení, nebo se smířili s tím, že si daný titul nezahrajete. Tento efekt se děje u různých titulů a není přímá rada, jak se tomu vyhnout. Jednoduše si musíte vybrat mezi tím, že si necháte nainstalované hry a smíříte se se životem bez daného titulu, nebo vrátit konzoli do továrního nastavení a přijít o již nainstalované hry. Samo Sony ještě neví, v čem tento problém přesně spočívá.

Další chybička, která se do nové PS5 vloudila, není už tak odpudivá či stresující jako ta předešlá. Týká se také her a jde o problém u titulů, které jsou jak na PS4, tak PS5. Když si totiž nějakou z těchto her stáhnete ve verzi pro PS5, je možné, že ji budete hrát ve verzi pro PS4.  Dokonce se stává, že i když máte nějakou hru již nainstalovanou, tak vám konzole řekne, že je nutné hru nainstalovat, to lze ovšem vyřešit jednoduše. Konzole sice ukazuje nutné stažení, to je ale způsobeno tím, že vás automaticky přepne na účet pro PlayStation4. Díky tomu stačí jen účet přepnout zpět na PS5 a máte vystaráno, můžete hrát.

Zdroj: Vortex