Zdroj: Pixabay

Novou generaci grafických karet umožňující zapnutí RTX se AMD prozatím ,,vyhýbalo“. AMD vyšlo s novým esem v rukávu, jelikož oznámilo, že má v plánu uvést do prodeje své nové grafické karty, které mají být výkonnější a ještě více cenově přívětivé, než karty od Nvidie. Aby toho nebylo málo, rozhodlo se všechny překvapit informací o jejich plánu uvedení karet do prodeje již během tohoto listopadu.

Přesto, že tuzemské ceny zatím nebyly odhaleny, si je můžeme odvodit od plánovaných cen karet v Americe, kde se základní model RX 6800 má pohybovat okolo 580 dolarů (12 895 Kč). Druhý více výkonný a o necelé 2000 dražší model RX6800 XT by se mohl stát novým oblíbeným produktem, který si koupí ti, jenž si chtějí vychutnat velký výkon za dobrou cenu. Cena taková by se u tohoto modelu měla pohybovat okolo 650 dolarů (14 451 Kč).

Zdroj: Pixabay

Je nutné v tomto článku podotknout, že výsledné ceny jsou pouze ukázkové a pravděpodobně se prodraží z důvodů nákladů na dovoz a DPH i o několik tisíc korun. Také je nutné upozornit, že tyto ceny se týkají pouze karet přímo z produkce AMD, jelikož je dosti pravděpodobné, že se budou prodávat verze již přetaktované či jinak upravené.

Zdroj: Novinky.cz