Zdroj: Pixabay

Všemi známý Minecraft je skvělý v tom, že v něm můžete postavit cokoliv, na co si vzpomenete. Dobře vědom si toho je i Nicky Vermeersch (přezdívkou q220) z Nizozemska, který přišel s nápadem přenést do této hry fiktivní Středozem z legendární série Pán Prstenů od J. R. R. Tolkiena.

Nicky začal převádět svoji ideu do reality ještě před tím, než Minecraft oficiálně vyšel. Se stavěním mu pomáhají podobní nadšenci, které sjednotil pomocí herního fóra, kde je moderátorem. Postupně se stavitelé rozrůstali, a teď jich je dokonce okolo 300. Ti na tomto projektu pracují už deset let.

Ze začátku to vše museli stavět „ručně“ kostičku po kostičce, jelikož neexistovali žádné nástroje, jako je například WorldEdit, který usnadňuje editování mapy. Nejdříve tým začíná budovat Hobití a Hůrku, následuje vytváření rozmanité přírody a dalších velkolepých staveb až po Mordor, který teprve nedávno začal vyrůstat v tomto kostičkovaném světě.

Hranatá Středozem oslavila právě minulý měsíc 10. výročí a pokud vlastníte Minecraft a chcete se na vlastní oči podívat na toto úžasné dílo, tak je mapa k dispozici na tomto linku a i vy můžete pomoci se stavbou, nebo vytvořit něco jiného unikátního.

Zdroj: PCGamer.com