Zdroj: Pixabay

Výše zmíněný titul se liší od ostatních VR titulů ze světa StarWars tím, že se vám snaží dávat co největší volnost, abyste hráli, jak uznáte za vhodné. Začínáte v kůži prostého opraváře droidů, který se dostane do potyčky s gangem Guavian Death, a po útěku si najdete své útočiště v kantýně na planetě Batuu, kde potkáte velice sympatického barmana jménem Seezelslak (my víme… krásně vyslovitelné jméno).

Tento barman, jemuž pro ulehčení psaní a čtení budeme nadále říkat pouze Seezel, vás požádá, zda-li byste nebyli tak ochotní a nenasbírali pro něj nějaké potřebné suroviny, načež vás ihned uklidní, že se nemusíte bát, jelikož by vás většina z těch surovin neměla zabít. Na druhou stranu i přes to, že po vás něco chce, s ním můžete v baru strávit čas, jelikož je to skvělý barman, tak je dost pravděpodobné, že si z vás udělá i nějakou tu srandu.

https://www.youtube.com/watch?v=AE9J5Vzneoo

Pokud se někdy z tohoto baru dostanete, bude to právě na planety, kde se nachází již zmíněné suroviny, o které vás Seezel požádal. Jednoduše zbytek hry vás bude čekat objevování nových světů a jejich fauny i flóry. Přesto, že to zní krásně a klidně, tak vás nekonečný mír (jak jsme si mohli všimnout již na začátku) nečeká, jelikož se budete dostávat do přestřelek. Na paměti musíte mít, že nejste žádný silný mistr Jedi, jste jen pouhý opravář droidů, takže budete mít přístup pouze k pár civilním zbraním, k létajícímu střelnému droidu a termálnímu detonátoru.

Přesto, že vám hra dává pocit svobody jak v míření, tak v pohybu, tak je nutné říct si, že hra je lineární a pohybujete se na předem vytvořených mapách. Nutno také podotknout, že přesto, že jsou nepřátelé… ne úplně bystří, vás přestřelky jen tak neomrzí už jen z důvodu velké palety nepřátel.

Na závěr je třeba říct, že na rozdíl od již zmíněného Vader Immotal je tato hra značně barvitější a volnější. Také jsem zapomněl zmínit, že zde můžete potkat R2-D2 a C-3PO, ovšem na těchto dvou postavách těžil snad každý StarWars film, takže to asi zase tak překvapivé není. Také se v určité fázi hry dostanete do vědomí padawanky Ady Sun’zee, ale o tom vám nic kromě toho, že zde používáte světelný meč, neřeknu, jelikož hra jako taková má (překvapivě) i svůj vlastní příběh.
Zdroj: Engadget