Zdroj: Pixabay (odkaz)

Již ode dne, kdy byl oficiálně vydán Cyberpunk z dílny CD Projekt Red se objevují po celém světě náznaky a výhrůžky žalob směřující právě k CD Projekt Red. Jde o to, že někteří investoři, kteří investovali své finance na budování hry Cyberpunk 2077, se nechtějí smířit s tak neuspokojivým uvedením na trh.

Hlavním problémem je technický stav na jednotlivých konzolích starších generací. První potencionální žalobou měla být ta od investora Mikołaje Orzechowského, který si myslí, že došlo ke spáchání trestného činu zkreslování údajů za účelem získání finančních výhod.

„Jsme si pochopitelně vědomí všech bugů. Tak velká hra prostě nemůže být zcela bezchybná. Jde o zřejmou věc, ale věříme, že množství [chyb] bude tak nízké, že si jich hráči ani nevšimnou.“

Adam Kiciński, CEO CD Projekt Red

Tato žaloba se s největší pravděpodobností stejně uskuteční, ale předběhl ji americký investor Andrew Trampe, který podal žalobu ze spáchání podvodu. Ten do své osmnáct stránek dlouhé žaloby zahrnul veškeré zápisy ze schůzek a veškerý materiál, který měl k dispozici.

Z něj je dobře patrné, že již 19. listopadu tvrdil CD Projekt Red, že hra je hratelná a připravena k vydání s tím, že zbývající tři týdny budou věnovat opravě drobných bugů. Bohužel z vyjádření CEO CD Projektu Red jasně plyne, že vedení zkrátka doufalo, že si hráči těchto chyb nevšimnou.

Zdroj: gadgets.ndtv.com (odkaz)