Zdroj: Pixabay (odkaz)

Všichni to známe, zapneme hru od nějaké společnosti a většinou první, co vidíme, je varování, že daný obsah může způsobit u některých jedinců záškuby, nebo dokonce epileptický záchvat. Toto varování měl samozřejmě i Cyberpunk 2077, ale jak tomu tak bývá, co je všude, tak už je jen otravné varování, které povětšinou ani neplatí. Tady ovšem ano, a to velmi účinně. (Není to myšleno jako urážka nebo něco podobného.)

BBC napsalo nedávno článek, kde zmiňuje, že u jednoho recenzenta hra vyvolává epileptický záchvat, který i po skončení nechal dotyčného „vypnutého“ na nějakou dobu. Tohoto tématu se velmi brzy chytila britská organizace Epilepsy Action, která požádala CD Project Red, aby tento problém opravili a udělali hru tak více přístupnou. 

Game Informer varuje, že k těmto nepříjemným situacím předchází většinou Braindance sekvence. Od CD Projectu se dostalo zpětné vazby od PR manažera Fabiana Maria Döhla, který potvrdil, že na opravě již pracují a že by se tento problém neměl již vyskytovat po Day One patchy. 

Dále také zmínil z jeho strany nejspíše trošku přestřelenou reakci, že po Day One patchy bude Cyberpunk 2077 úplně jinou hrou. Samozřejmě tím bylo s největší pravděpodobností myšleno, že velký počet bugů, jenž se ve hře nacházel, bude odstraněn, což z této hry udělá ještě větší pecku, než byla před vydáním. 

Zdroj: BBC (odkaz)