Zdroj: Pixabay

Ve čtvrtek přišla na svět nová hra Cyberpunk 2077 z vývojářské studia CD Projekt Red. Od doby vydání bylo prodáno osm milionů kopií. Zajímavé je, že i přes extrémní zájem klesají akcie společnosti CD Projekt Red. Hlavním hrdinou je herec Kean Reeves známý především jako Neo z Matrixu. Celý děj se odehrává v budoucnosti, kdy celému světu vládnou korporace a lidé se vylepšují pomocí technologických implantátů.

Díky prodejům, které byly serverem Gaming Industry označeny jako největší v historii, si CD Projekt Red prozatím přišel v přepočtu na jednu miliardu korun. Hra vyšla mimo v klasické podobě i na Steamu, Epic Games, GoG, Google Stadia nebo GeForce NOW. Problém hry však spočívá v tom, že je tam více bugů a nedostatků, než je zdrávo. Navíc na starších konzolích typu PlayStation 4 vypadá hra přímo tragicky.

Je tak možné, že prodeje této hry rychle upadnou, protože očekávání hráčů nebyla naplněna. Nikdo totiž nechce utrácet peníze za nedodělky, které navíc nedisponují dobrou grafikou na starších konzolích. Právě informace o velkých nedostatcích srazila akcie společnosti CD Projekt Red na zem a jejich hodnota klesla za týden o 26%. Pokud však máte nejnovější herní zařízení, hru si můžete užít, protože je rázem grafika na světové úrovni.

Jediné, co teď může akcie CD Projektu ještě zachránit je rychlá záplata, která alespoň většinu bugů vychytá. Tím se můžou předvánoční prodeje zachránit. Cyberpunk má tak potenciál přeskočit i Zaklínače 3, který vzešel ze stejného týmu. CD Projekt Red odhaduje, že celkově by se mohlo prodat až 30 milionů kopií této hry a stát se 10. nejprodávanější hrou historie.

Zdroj: Gameindustry.biz (odkaz)