Zdroj: Pixabay

Pokud se koukneme na poměr ceny a výkonu zjistíme, že mezi 3060TI a 3070 není nějaký převratný rozdíl a dle statistik také vyplývá, že vedení v nejlepším kompromisu mezi těmito kartami taky spadá právě výše zmíněná Nvidia RTX 3060TI, která je dostupná již od včerejšího odpoledne v českých obchodech od 11 499Kč.

Následně je k výše zmíněnému poznatku nutné podotknout, že na tyto grafiky se samozřejmě výrobci jako MSI, Asus či Gigabyte, kteří nabízí modely, již od nich přetaktované na co nejlepší možný výsledek. Jimi nabízené modely budou samozřejmě za vyšší cenu, než základní od Nvidie.

https://www.youtube.com/watch?v=AMdNcsSaCzU

Od kupcích minulé generace, přesněji karet RTX 2080, super často přichází kritika, která si vybije svůj vztek na RTX 3060TI, jelikož karta by měla být téměř stejně výkonná, jako výše zmíněná 2080. Nvidie se „brání“ tím, že měření je prováděno pouze tabulkově, mezitím co v reálném testu může výsledek dopadnout jinak.

Přesto, že realitu se teprve dozvíme, můžeme vám se solidní jistotou říct, že pokud budete nové RTX grafiky chtít, budete muset být rychlí, jelikož nová cena/výkon nejlepší grafiky je zde a bude o ni nejspíše velký zájem.

Zdroj: Nvidia.com (odkaz)