Zdroj: Pixabay

V poslední době se ve světě konzolí nemluví o ničem jiném než o novém počinu PlayStation 5, který je v současné době naprosto vyprodaný. Za úvahu stojí i starší verze, a to PlayStation 4. Sám vedoucí zábavní divize Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, potvrdil, že podpoře se může PS4 těšit minimálně do roku 2022.

Je logické, že u uživatelů PS4 vznikaly obavy, zda ještě někdo bude někdy vyvíjet hry pro jejich starší model, PS4, v době, kdy všichni nemluví o ničem jiném než o nejnovější PS5. Ryan však uklidnil všechny uživatele tím, že PS4 rozhodně nepatří do starého železa. Očekává se, že i nadále bude pro mnoho vývojářů klíčovou konzolí právě PS4.

Zdroj: Pixy.org

Vyšší poptávka po PS5 je zejména způsobena masivní marketingovou kampaní, která zlákala i hráče z jiných platforem a konzolí. I přes zájem o PS5 stoupaly během letošního roku prodeje PS4 a díky tomu se prodalo za 12 měsíců rekordních 14 milionů kusů s tím, že celkově se prodalo 114 milionů kusů PS4. Starší verze konzole tak může být příjemnou a cenově dostupnější alternativou pro PS5.

Zdroj: Novinky.cz