Zdroj: Pixabay (odkaz)


Společnost Microsoft vydala svůj Flight Simulator 2020, který se může pochlubit výjimečnými detaily i perfektními vlastnostmi. To podnítilo jednoho vývojáře, Ramiho Ismaila, který se rozhodl podniknout skutečně unikátní experiment. V rámci svého experimentu spojil své dvě vášně, a to cestování a hraní her.

The lights inside turned on but I think we might end up hitting the coast at the same time pic.twitter.com/5gHVQ9gb3O

— Rami Ismail (رامي) (@tha_rami) December 2, 2020

Chtěl totiž zjistit, jak moc odpovídá skutečnosti Microsoft Flight Simulator 2020, a proto si v něm zapnul stejný let, ve kterém se fyzicky nacházel. Konkrétně se rozhodl letět z Amsterdamu přes Atlantik a po celou dobu porovnával vše díky internetovému připojení na palubě.

The sim was about 4 minutes fast. Weather matched, light matched, stars matched. Wild. Absolutely staggering.

— Rami Ismail (رامي) (@tha_rami) December 2, 2020

V tomto simulátoru si totiž můžete zapnout režim, který nastaví shodné podmínky pro let, jako mají opravdoví piloti v reálném světě. Při hře Rami zjistil, že nejenom že odpovídají veškeré detaily, denní doba, východ slunce, počasí, ale i hvězdy a typ mraků. Zkrátka pohled z okénka nebo na monitor byl zcela totožný. Videa, která nasdílel Rami na Twitter jenom dokazují o jak povedené dílo se v případě letošní verze Flight Simulátoru jedná.

Zdroj: GamesRadar (odkaz)