Zdroj: Pixabay

Včera dne 7.12.2020 skončilo embargo na recenze týkajícího se výše zmíněného Cyberpunku a na Metacritics se mu dostalo celých 91% hodnocení s tím, že se zde rozhodně nešetřilo absolutními známkami. Valná většina recenzentů uvedla, že Night City je snad nejúžasnější město v otevřeném světě, alespoň co se týče herní historie.

Recenzenti si pochvalují vzhled a uvěřitelnost prostředí, zatímco si ovšem stěžují na velký počet bugů. Zde je nutné podotknout, že recenzenti neměli day one patch, který by měl většinu hlavních bugů odstranit. Ohledně uvěřitelnosti se vyjadřoval například IGN Japan, který napsal: „Zatímco boj je mimo hlavní dějovou linku trochu repetitivní, způsob, jakým hra povzbuzuje interakci s každodenním životem obyvatel rušného velkoměsta, přináší role playing v tom pravém slova smyslu.“ Další velké hodnocení dostal taky od serveru God is Geek nebo GamesRadar, který udělil hře skóre 5/5.

Najdou se ovšem i recenze, které jsou vesměs pozitivní, ale stěžují si na bugy nebo korektnost hry samotné. Mezi tyto patří například recenzentka pro GameSpot, která si stěžuje na nepřesné až urážlivé začlenění některých kultur a prostředí. Najdou se i tací, co hru kritizují s humorem (nebo alespoň doufáme), mezi ty se zase zařadila například recenzentka Engadget, která píše: „Je přinejlepším tvrdohlavé představovat si budoucnost s implantáty v hlavě, ale bez komplexnějšího pochopení genderové identity?“ Zmíněné redaktorce vadila nemožnost změny hlasu na jiný než mužský či ženský.

Na konec bych vám chtěl s radostí oznámit, že 10. prosince 2020 již bez odkladů vychází Cyberpunk 2077 na PC, Xbox One a Series X/S, PlayStation 4 a 5 a na Stadii (pro ty, kteří neví je streamovací služba her, kde si můžete zahrát cokoliv, co vám její knihovna nabídne, a to až ve 4K s Ultra detaily). Zde ovšem se streamovacími službami nekončím, jelikož bude hra v datu vydání bude vycházet i na GOG (herní knihovna jako např. Steam), skrz kterou bude hratelná na GeForce Now (V podstatě Google Stadia, kde ovšem hrajete hry přímo z vaší online knihovny, která GeForce Now povoluje), na rozdíl od Steamu. GOG se také vyjádřil, že se můžeme těšit s GeForce Now na víc novinek ohledně jejich nadcházejícího partnerství.

Zdroj: PCgamer.com (odkaz),  iDnes.cz (odkaz)