Zdroj: Pixabay

Příběh je prozatím zahalen tajemstvím a nevypadá to, že by z něj mělo v blízké době něco uniknout na povrh, minimálně ne z rukou vývojářů. Jediné, co víme, je možnost mít skupinu hrdinů známých ze světa League of Legends, mezi které bude spadat Illaoi, Miss Fortune, Braum, Pyke, Yasuo a Ahri (pokud dobře víme, více šampionů plánováno není).

Hratelnost by měla být tvořena kombinací koridorové „chodičky“ a tahové strategie (podobné Darkest Dungeon), kde se budete pohybovat po světě a v akci přejdete do souboje většinou tři na tři, kde budete reagovat na útoky nepřátel, nebo na ně útočit. Soubojový systém vypadá zajímavě, jelikož dle traileru se zdá, že budete moct přímo časovat útoky vaší trojice a dávat je do časové linie souboje.

Co se týče té chození po mapě, tak to vypadá, že budete mít možnost vybrat si hrdinu, který bude ten vyvolený, jenž bude hýbat s celou družinou, tzn. pokud si vyberete například Yasua, tak budete moci rychle proskakovat skrz překážky, mezitím když si vyberete Ahri, budete nejspíše moci nalákat nepřátele pomocí svého šarmu a ti pak nebudou v boji tak efetivní (podotýkám, že toto jsou pouze moje domněnky, které zde zapisuji podle toho, jak na mě působili v gameplay traileru).

Zdroj: Polygon.com (odkaz)