Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Pokud jste si vyzvedli Pillars of Eternity na Epic Storu a chtěli jste ho mít v češtině, tak jste nejspíše narazili na malý zádrhel. Sice jste ji na internetu našli, ale i přes vaši všechnu snahu a dělání všeho podle návodu to prostě nefungovalo. Naštěstí dva uživatelé portálu prekladyher.eu jménem remark3d a Depaje zjistili, jak ji rozchodit, za což mu velice děkuji už jen kvůli tomu, že je hra hned příjemnější na hraní.

První, co musíte udělat krom stáhnutí hry, je stáhnout si .zip soubor, ve kterém následně bude čeština (říkám to proto, že je ještě samotný instalační soubor, ale ten není kompatibilní s Epic Store verzí).  Následně otevřete složku s hrou, ve které bude složka win, kterou otevřete, tam se dostanete ke složce PillarsOfEternity_Data, ve které bude složka Data a v ní složka localized (např. u mě vypadá cesta ke složce F:\PillarsOfEternity\win\PillarsOfEternity_Data\data\localized). 

V této složce budete muset „obětovat“ jeden překlad (já jsem obětoval ruštinu neboli ru), ale ještě než složku vymažete, tak si z ní zkopírujte soubor language.xml z vámi obětovaného jazyka a vložte do českého překladu základní hry a expanzí (language.xml zkopírujte u expanzí zvlášť podle toho, jestli to je první nebo druhá expanze. U mě je například cesta k první expanzi F:\PillarsOfEternity\win\PillarsOfEternity_Data\data_expansion1). Následně češtinu překopírujte do daných souborů a přejmenujte z cs na vámi obětovaný jazyk (jak jsem říkal v mém případě jsem cs přejmenoval na ru).

Ještě jednou děkujeme za tento návod uživatelům remark3d a Depaje.

Zdroj: Prekladyher.eu (odkaz), Pillars.funsite.cz (odkaz)