Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Snad nejkontroverznější osobou současnosti je zakladatel společnosti Tesla a SpaceX, Elon Musk. Je jisté, že když se Elon jen zmíní na svém Twitteru o čemkoliv, vzbudí to obratem extrémní zájem veřejnosti. Důkazem může být jeho doporučení chatovací aplikaci Signal a její upřednostnění před WhatsAppem.

Nyní se Elon na Twitteru pochlubil novým herním vybavením svých elektromobilů Tesla a dodal takovou nepatrnou poznámku, že by se přímo v Tesle dal hrát i Cyberpunk. V reakci na tento tweet začali raketově stoupat akcie Cyberpunku, resp. polského vývojářského studia CD Projekt Red, které má Cyberpunk na svědomí. Celkové navýšení hodnoty akcií je zatím 19%, což je nejvíce od června 2015. Navíc skokově narostly i prodeje Cyberpunku a to až na šestinásobek svého tříměsíčního průměru.

Tesly jsou totiž již tradičně vybaveny velkým displejem, kde je možné přehrávat filmy ve vysoké kvalitě nebo nově, díky posílení herního výkonu, i pařit hry a podle Elona Muska by jednou z těchto her mohl být právě Cyberpunk. Všechny tyto skutečnosti mohou tak vývojářskému studiu napravit svůj propad akcií poté, co se objevilo bezpočet chyb v jejich hře a co se Sony rozhodlo stáhnout Cyberpunk z prodeje.

Zdroj: Bloomberg.com (odkaz)