Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Beat Saber je jisto jistě nejlepší počin v oblasti virtuální reality, který na našem území vznikl. Za touto unikátní hrou stojí studio Beat Games v čele s Vladimire Hrincarem, Janem Ilavským a Jaroslavem Beckem. Nedávno však celé studio zakoupil přímo Facebook a celý startup ještě posunul.

Hra je až vtipně jednoduchá, protože celá pointa spočívá v rozsekávání světelným mečem létající krychle, které přilétávají v rytmu hudby. Během roku 2020 se navíc Beat Saber stal jednoznačně nejstahovanější hrou na platformě PlayStation VR.

Tato hra tak dokázala obhájit svůj post, který získala již v roce 2019. Tento celosvětově sledovaný žebříček oficiálně vydává Sony a dalšími konkurenty českého Beat Saberu je Job Simulator, FPS Supershot VR nebo Blood & Truth.

Nutno přiznat, že statistiky Sony hovoří výhradně o Evropě a Severní Americe, ale i tak se jedná o velký úspěch. Hlavním důvodem úspěchu je pravděpodobně to, že studio Beat Games neusnulo na vavřínech a neustále doplňují hudební balíčky a další funkce, jako je například multiplayer. Není navíc vyloučeno, že podobný úspěch zaznamená i na Steamu, kde si prvenství drží již od roku 2019. Korunou všeho je ocenění při The Game Awards.

Zdroj: Roadtovr.com (odkaz)