Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Fanoušci Minecraftu a celého jeho virtuálního prostředí rádi přenáší populární fantasy i scifi témata do svého oblíbeného prostředí. Tímto způsobem se jim již podařilo vytvořit Středozem z Pána Prstenů nebo kopii světa z Kingdomecome. Stejným způsobem se teď rozhodli vytvořit nový svět na motivy Cyberpunk 2077.

Konkrétně půjde o autentickou repliku Night City. Celý tento projekt pak vzniká pod záštitou CVP Official. Night City bude podle dostupných informací vznikat postupně a bude vycházet po částech jako součást jednotlivých updatů. Termín dokončení je pak ve hvězdách, protože projekt začal na počátku tohoto roku.

Již nyní mají autoři na svém webu Planet Minecraft k dispozici jakýsi náhled mapy i to, v jaké fázi vývoje se zrovna autoři nacházejí. Spolu s mapou zde najdete i připravené kyberpunkové postavy i texture packy. Podle názoru mnoha hráčů si vývojáři z CVP Official dovolili Cyberpunk vylepšit o prvky z Blade Runner, což ve výsledku může nabídnout o něco ostřejší Cyberpunk než v případě dílny CD Projekt Red.

Zdroj: PCgamer.com (odkaz)