Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Zdravím vás! Dnes se k nám dostala velice zajímavá zpráva ohledně Activision Blizzard, kteří údajně uzavřeli spolupráci s Vicarious Visions (vývojáři Tony Hawk’s Pro Skater 1+2), aby spolupracovali na různých nadcházejících projektech. Mezi tyto projekty by mimo jiné měl spadat i Diablo 2 remake, načež zbytek Bllizardu by měl pokračovat na tvorbě Diabla 4.

Blizzard chce po neúspěšném Warcarft III: Reforged přehodnotit týmy, které měly na starost vývoj této klasiky. „Tým 1“ byl stažen a nahrazen oddělením, které doteď mělo pracovat na Diablo 4. Pro připomenutí, Warcraft III“ Reforge byl především kritizován za nízkou kvalitu remaku, nesplnění slibů a nedostatek nových vylepšení, které by měla nějaký smysl. Na druhou stranu je pravda, že Blizard neměl nikdy úplně ve zvyku dělat remastery či remaky.

Remake Diabla II zatím nebyl oficiálně oznámen, ale mohlo by to být skvělé zkrácení čekání na Diablo 4. Nejspíše nebude jednoduché spolupracovat se studiem, které vytvořilo jednu z nejlepších remaků z roku 2020, jelikož autoři Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 nepředělávali pouze textury, zvuky nebo mapy, ale předělali i ovládání, které díky tomu působí skvěle i na dnešní poměry hratelnosti.

Stačí jen doufat, že pokud jsou tyto zprávy ohledně remaku Diabla II pravdivé, tak že dopadne lépe než Warcraft III: Reforge a dosáhne stejných kvalit jako Tony Hawk’s Pro Skater 1+2.

Zdroj: Gamespot.com (odkaz)