Zdroj: Pixabay (odkaz)

I když to již budou tři roky, co světlo světa spatřila jedna z nejlepších českých her, Kingdom Come: Deliverance, z vývojářského studia Warhorse, neoznámilo vývojářské studie žádné další nové tituly. Proto si komunita hráčů usmyslela, že si nový titul vyrobí sama.

Nová verze Kingdome Come tak vznikla v prostředí další známé hry, Minecraft. Jedná se v podstatě o předělávku původní mapy z Kingdome Come včetně vesnic, hradů i některých pamětihodností a hlavně díky prostředí Minecraftu si vůbec poprvé můžete zkusit Kingdom Come jako multiplayer. Nová hra pak dostala příhodný název Kingdome Craft: Deliverance.

Hlavní podíl na nové předělávce má hlavně streamerka Amy Cough, přezdívaná Little Biscuit, která si s novým světem pohrála tak, aby vypadal co možná nejvěrohodněji. Nedávno na svém Twitteru publikovala i první trailer, kde můžete vidět průlet nad světem Kingdome Craft.

V tuto chvíli je především hotová původní vesnice, Skalice, ale Amy Cough slíbila, že další části budou přibývat. Amy sice chce přenést Kingdome Come kompletně do světa Minecraft, ale někteří odborníci jsou spíše skeptičtí a berou to jako recesi. Výhodou však je, že si díky multiplayeru zahraje naráz až stovka hráčů. Svůj obdiv potvrdil i autor původní Kingdome Come, Dan Vávra.

Zdroj: Vortex.cz (odkaz)