Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Celá tato hra funguje kolem rotopedu, ke kterému připojíte měřič výkonu a z něj následně nahráváte vaše data z jízdy přímo na Zwift, kde pak vidíte svou postavičku projíždět krajinou. Zajímavé je, že už vznikl i mód, který tuto funkci umožňuje propojit se se hrou Grand Theft Auto 5 a projíždět se tak v Los Santos.

Jak jsem již zmiňoval, tak Zwift se stal e-sport titulem, jelikož tento program využívá UCI (Union Cycliste Internationale) Mistrovství Světa v Esport Cyklistice. Ale ani tady, stejně jako v normálním Mistrovství světa, nelze podvádět. Zwift nedávno zablokoval dva jezdce z důvodného podezření z podvádění. Oba jezdci podváděli stejným způsobem.

Zwift funguje tím způsobem, že sbírá data z měřičů výkonu s tím, že soutěže vyžadují dva zdroje dat. První ze dvou zabanovaných závodníků předložil své údaje o výkonu, které během závodu vzrostly o devět procent, zatím co druhému vzrostly rovnou o třicet dva procent. Oba tyto jezdce Zwift označil jako podezřelé, a z tohoto důvodu byly vyloučeni z Mistrovství.

Zdroj: PCGamer.com (odkaz)