Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Začněme u hratelnosti a nastiňme si základní plusy a mínusy, které nás budou celou hrou provázet. Celá hra se skládá z dvou (teoreticky tří, tedy pokud souboje rozdělíme na planetární a vesmírné) prvků. Prvním je mapa, na které máte svou hlavní základnu, kterou vylepšujete podobně jako ve hře X-COM. Pro ty, kteří hru X-COM neznají to zrychleně vysvětlím: máte základnu a v ní určitý počet polí, která můžete využít ke stavění různých budov. To ovšem trvá nějaký ten čas, který můžete využít například k průzkumu vesmíru.

Na mapě se nachází různé příležitosti, ať už nepřátelé, kteří vás odmění zkušenostmi (tedy pokud je porazíte), tak se najdou i možnosti k obchodu nebo sběru surovin. Právě zde je největší mínus hry, jelikož celý tento zážitek je alespoň na začátku hrozně repetitivní a dost rychle zjistíte, že v soubojích najdete za určité postavy určité schopnosti, které vám nejvíce vyhovují v kombinaci vašich lodí nebo mají největší vliv na boj samy o sobě, takže pak už jen mačkáte skoro pořád to samé dokola, což soubojům ubírá ten krásný pocit z výhry.

Přestože myšlenka hry je skvělá (myšlenka není příběh, jelikož příběh zde naleznete pouze velmi jednoduchý, možná až moc), tak se nevydařila zrovna nejlépe. Myslím si, že si autoři vzali na svá bedra příliš a kdyby dali do hry méně věcí, ale více se zaměřili na jejich rozvoj, hře by to akorát prospělo.

Na závěr bych chtěl říct, že hra není špatná, jen mi přijde až moc repetitivní a bez větší hloubky příběhu. Z tohoto důvodu hře uděluji 6/10, a to právě hlavně kvůli tomu, že mi přišlo, že hra měla velký potenciál, který se nakonec bohužel nevyvedl, jak měl.

Konečný verdikt: 6/10

Zdroj: Godisageek.com (odkaz)