Foto: Pixabay

Pro ty, jenž zapomněli na listopad minulého roku, v rychlosti vše shrnu. Během listopadu vyšel remake hry XIII, který nejen že nepřinesl nic nového, co se týče hratelnosti (a když už, tak to byl spíše downgrade), ale graficky hru taky neposunul o moc kupředu, ba naopak se hra někdy tváří hůře než originál z roku 2003. Tyto samé problémy se podepsaly i na zvuku a výkonu.

Nyní ovšem GOG nabízí XIII, a to originál, který vás pravděpodobně bude bavit více než-li remake z minulého roku. Stačí pouze zapnout a přihlásit se na GOG, scrollovat trošku dolů, dokud neuvidíte velké zelené tlačítko „calim the game“, pod kterým bude časový odpočet, a nakonec samozřejmě kliknout na tlačítko.

Je zajímavé, že zatímco nová XIII má uživatelské hodnocení kolem 20 % (v pěti bodovém hodnocení 1/5) tak stará verze má 4,2/5 uživatelského hodnocení (v procentech 84 %), což je akorát ukázka toho, že ne vždy remaky a remastery titulů, které úspěch měly, budou mít úspěch taky. A rozhodně ho nebudou mít, když dopadnou jako XIII nebo Warcart III: Reforge.

Zdroj: Pcgamer.com (odkaz)