Foto: Pixabay

Producent Chris Lena se podělil s informacemi o módech pro Diablo II: Resurrected (uvadí PCGamesN). Lena se vyjádřila takto: „Diablo II: Resurrected bude určitě fungovat těm, kteří budou využívat data původní hry. “ Z tohoto ovšem vyplývá, že ty módy, jež vkládaly vlastní kódy do hry, nový remaster nebude podporovat.

Nenechte se ale zmýlit myšlenkou nepodporování módů. Přesto, že ikonické módy jako Hell Unleashed a Eastern Sun, jež přidávali spoustu vlastního obsahu, nebudou ihned dostupné, tak by se měla data dát jednoduše měnit. Dokonce by měly být i dříve zakódované věci převedeny na data, díky čemuž se budeme moct těšit novému obsahu módů. Sama Chris Lena poznamenala, že: „Úpravy dat budou mnohem jednodušší na provedení a implementaci.“

Nakonec stačí pouze doufat, že módy nebudou mít stejné smluvní podmínky jako Warcraft III: Refoge. Nikdo přece nechce dělat své módy jen pro to, aby si je pak přivlastnil někdo jiný, a ještě k tomu bez jakékoli úhony. Diablo II: Resurrected by měl vyjít během tohoto roku v zatím blíže nespecifikovaném datu a neměl by nahrazovat položku Diabla II, jako tomu bylo u Warcraftu III: Reforge.

Zdroj: The Gamer.com (odkaz)