Foto: Pixabay

 Pro ty z vás, kteří slyší o sérii Age of Empires poprvé, chci jen poznamenat, že kampaně byly vždy zaměřeny na historické události, a tím byla tato série tolik odlišná od sérií jako Warcraft, StarCraft nebo Civilizace. Age of Empires 4 bere myšlenku těchto historických kampaní ještě dále a měli bychom proto při vydání dostat čtyři celovečerní kampaně, včetně jedné, která by měla být přímo zaměřena na dobývání Normandie, jež také byla ukázána během streamu Relicu.

 Kampaň v Normandii by měla sledovat boj mezi Haroldem Hodwinsonem (Anglosaským králem) a Vilémem Dobyvatelem, kterému byla slíbena Haroldova koruna. Tato kampaň by měla obsahovat velké množství epických bitev odehrávajících se během celého konfliktu, a to i včetně bitvy o Hastings, která se odehrávala roku 1066. Tato kampaň by měla vyobrazit několik let během nichž si prožijete Vilémova vítězství jak v Anglii, tak ve Francii.

Relic během své prezentace taky podrobně popsal několik z hratelných civilizací, a to včetně indického Dillího Sultanátu (originálně Delhi Sultanate). Tato civilizace by měla mít několik výjimečných funkcí, ale mezi jejich hlavní výstřednost by měly patřit jejich obrovské válečné slony. Relic se také vyjádřil, že jedním z hlavních cílů Age of Empires 4 bylo vytvoření nových civilizací, které budou mít co nejjedinečnější hratelnost díky složitějším herním mechanikám. Zde by se dala předvést jako příklad civilizace Mongolů, která si jakožto kočovný národ může sbalit celá města a přesouvat je jinam.

Během Q&A, který konal Relic s tiskem před sobotním přímým přenosem, společnost odhalila, že hra bude od začátku obsahovat osm hratelných civilizací, mezi které by měly také patřit Číňané, Angličané, Delhi Sultanate a Mongolové. Zbylé civilizace by měly být brzy odhaleny, a po spuštění by měly být rozšířeny o další civilizace.

Age of Empires 4 je naplánováno na PC někdy v roce 2021. Hra i na Xbox Game Pass PC.

Zdroj: Polygon.com (odkaz)