Foto: Pixabay

 Když jsem hru poprvé zapnul, bylo milým překvapením vidět, jak krásně je nakreslené prostředí, bohužel to samé se nedá říct o postavách. Ne že by postavy vypadaly nějak zle, jen mi často přišlo, že oproti pozadí vypadají chvilkami směšně. To se ovšem týká především tří postav, za které budete hrát: převor Filip, mládenec Jack a princezna Aliena. Postavy, které se v prostředí nachází celou dobu, vypadají parádně, a o to komičtěji právě působí postavy hratelné.

Co se týče příběhu, který – jak jsem již zmiňoval – je podle knih, ten vypraví o stavbě katedrály Kingsbidge. Ovšem oproti knížce některé části chybí buď úplně, nebo jsou trošku přepracovány. Některá rozhodnutí, která učiníte můžou být přímo opačné oproti těm, která se dějí v knižní předloze. A přesto, že hlavní dějová linka zůstává stejná, ve vás hra vzbudí dojem toho, že na vašich rozhodnutí záleží, což je jedině dobře!

Závěrem bych akorát chtěl říct, že tato adventura mě velmi zaujala a s čistým svědomím můžu říct, že jsem si jj užíval, a to i přes to, že nemá češtinu. Díky tomu si myslím, že i pokud jste ještě nehráli žádnou adventuru a nějakou byste si chtěli najít a zahrát, tak vám mohu Pilars of the Earth jedině doporučit a doufat, že si ji užijete stejně jako já.

Na úplný závěr bychom chtěli poděkovat obchodu GOG.com za zapůjčení této hry v předstihu. Díky nim mohla tato recenze vyjít tak rychle. Děkujeme

Celkově hře uděluji 8 z 10

Zdroj: Gog.com (odkaz)