Foto: Pixabay

Háček je ale v tom, že na mobilní zpracování si budeme muset ještě pár let počkat. Není ale tajemstvím, že Sony má už založenou vlastní odnož PlayStation Mobil, inc, která už vydala tituly jako logickou hru Uncharted: Fortune Hunter či překážkovou běhačku Run Sackboy! Run!. Hlavní je, jestli se u dalších her také povede hladký přechod na kapesní vezi.

Mezi mobilní hráče se také Sony už v minulosti dostalo svojí hybridní konzolí / mobilem Xperia Play s přezdívkou „Playstation Phone“. Zařízení vyšlo v roce 2011 a obsahovalo bezmála 60 her, včetně klasik jako MediEvil nebo Cool Boarders. Bohužel v dnešní době už by se takový produkt nejspíše neuchytil, a tak společnost hledá jiné možnosti.

Foto: Pixabay

V poslední době byznys s mobilními hrami nabírá na obrátkách a příkladem jsou toho PUBG, Genshin Impact, Roblox či další podobné mobilní hry, které vydělávají milióny na mikrotransakcích, takže je tento krok od Sony poměrně očekávatelný. Navíc si tím také může poměrně dobře zvýšit svůj dosah a základnu fanoušků.

Zdroj: Eurogamer.net (odkaz)