Foto: Pixabay (odkaz)

Minecraft je klasická hra, která přišla na světlo světa již v roce 2009 a okamžitě si získala srdce hráčské veřejnosti. Nyní se však objevilo jedno kuriózní oznámí o další možnosti uplatnění hráčů Minecraft. Jedná se o nabídku práce britské společnosti Whatshed, která se zabývá poradenstvím v oblasti zahradních staveb.

Právě Whatshed požaduje, aby dotyčný uchazeč měl dobré znalosti hry Minecraft, protože právě prostředí Minecraft poslouží jako platforma pro navrhování a design zahrad. Svět v Minecraftu sice vypadá, jako by se zastavil v 90. letech, protože se celý skládá pouze z kostek, nicméně programování v Minecraftu je poměrně jednoduché a intuitivní.

Foto: Pixabay (odkaz)

Rozhodně zabere méně času naprogramovat návrh zahrady v Minecraftu než v 3D modelovacím programu. Navíc díky menší náročnosti na vzdělání uchazeče bude toto plánování v nákladech levnější a pro hrubou představu bude naprosto dostačující.

I přes ne úplně dokonale vypadající design dokážou někteří hráči naprogramovat opravdu neuvěřitelné věci, jako je Středozem z Pána prstenů. Nový virtuální zahradník by měl mít plat zhruba 1 500 Kč na hodinu a navíc je to práce z domova. Jedinou nevýhodou je, že inzerát oslovil spíše dětskou část obyvatel, i když práce dětí je ve Velké Británii zakázána.

Zdroj: Whatshed.co.uk (odkaz)