Foto: Pixabay

Společnost Epic Games vyvinula první čtyři hry Gears, a má tedy neodmyslitelné kořeny této série v tomto enginu. Koalice vstoupila do boje s Gears of War 4, který jako první použil Unreal Engine 4; Gears of War 1-3 používá Unreal Engine 3. Gears 5 i Gears Tactics také používají UE4.

,,Když se díváme na budoucí hry, jsme nadšení, že můžeme začít přesouvat naše zdroje na vývoj nové generace pomocí Unreal Engine 5,“ uvádí se v oznámení The Coalition. „Gears of War byl vždy v čele vývoje Unreal Engine, jako průlomový 720p titul pro Xbox 360 prostřednictvím loňské aktualizace pro více hráčů 120FPS pro Xbox Series X nebo S, a jsme nadšení, že můžeme pokračovat v této tradici vývojem na UE5 pro několik nových projektů v nadcházejících letech. “

V této fázi bylo veřejně oznámeno několik her jako projektů UE5: Fortnite v určitém okamžiku přesedlá na nový engine a Microsoft potvrdil, že Senua’s Saga: Hellblade II použije další iteraci enginu. Očekává se, že UE5 vyjde později v tomto roce, a technická ukázka PS5 stále vypadá skvěle, zvláště pokud milujete uvěřitelné prostředí.

Co se týče hry Gears 5, práce pokračují na operacích 7 a 8, které obě přidají nové mapy, postavy a speciální události do komponentního režimu pro více hráčů. Nový obsah a „lepší seznamy skladeb“ se budou šířit až do konce roku 2021, poté bude vývoj ukončen.

Zdroj: PCGamer.com (odkaz)