Foto: Pixabay

Dne 21. června se Cyberpunk 2077 vrátí do virtuálních regálů obchodu PlayStation Store poté, co byl týden po vydání odebrán. A zatímco Sony nadále varuje hráče před verzí titulu pro PS4 a navrhuje ji spustit pouze na PS4 Pro, včerejší aktualizace 1.23 vylepšila výkon hry na konzoli 8. generace natolik, že se zdá, že komunita je spokojená. Stále to není dokonalé a při hraní narazíme na hromadu chyb, ale alespoň Cyberpunk 2077 běží víceméně konstantní rychlostí 30 snímků za sekundu.

Výkon nejnovější hry CD Projekt RED na PlayStation 4 je uveden ve videu výše. Poklesy fps jsou patrné, a to zejména při akceleraci na vysokou rychlost v autě nebo na motorce, ale ve srovnání s podmínkami spuštění hry jsou poměrně malé a neměly by vám kazit zábavu. O Night City bohužel nelze říct ani tolik dobrého, například město se stalo ještě prázdnějším než dříve. V komentářích pod videem na YouTube a na Redditu to uživatelé internetu dokonce kvůli pandemii přirovnali k městům pod uzamčením.

Pokud plánujete návrat na Cyberpunk 2077 na PS4, nebo přemýšlíte o tom, že si ji vyzvednete pro svoji konzoli, když už si zasloužil návrat do PS Store, mějte na paměti stále se vyskytující chyby a závady hry. Tyto chyby a úkoly, z nichž některé jsou stále tak trošku rozbité, jsou přítomny na každé platformě. A ano, pod tím vším je alespoň dobrý příběh a několik dobře napsaných postav. Ale pokud jste vydrželi šest měsíců od uvedení na trh, možná stojí za to počkat o něco déle, abyste zabránili zkažení zážitku. Adam Kicinski, generální ředitel společnosti CD Projekt, nás koneckonců ujistil, že tým přivede Cyberpunk do stavu, který byl slíben fanouškům.

Patch 1.23 svým způsobem potvrdil předčasný debut hry. Představte si, že titul nebyl vydán 10. prosince 2020 na PC, PS4 a XONE (v zpětné kompatibilitě také na PS5 a XSX | S), ale včera ve stavu, do kterého ho přinesla aktualizace. Jak odlišně by byl přijímán Cyberpunk v takovém případě?

Zdroj: Gamepressure.com (odkaz)