Foto: Pixabay

NeuroNet: Mendax Proxy je velmi podobná hře Reigns, akorát se místo středověkého panství staráte o cyberpunkové město. Hrajete za experimentální UI vlastněnou megakorpem (pro cyberpunk se jedná už o klasiku), který byl pověřen řízením města ve všech věcech, malých i velkých, počínaje schvalováním obcí až po pomoc při vyšetřování trestných činů a („překvapivě“) sběr dat pro inzerenty.

Vývojář Dream Harvest uvedl, že NeuroNet „hraje blízko“ Reigns, ale zaznamenal také některé velké rozdíly. Je více zaměřen na vyprávění souvislého příběhu, aby podpořila přirozenější rozhodování na rozdíl od Reigns, kde jde „akorát“ o hromadění zdrojů. „Chceme, aby hráči činili řadu rozhodnutí, od náročných po všední, ale nechceme, aby je ovlivňovalo uživatelské rozhraní, ale místo toho jejich vlastní, osobní, morální kompas,“ vysvětlilo studio.

Temný humor je bez pochyb velká přednost Reigns, ale NeuroNet vypadá spíše, jako by se hrál rovně: Není to překvapivé, vzhledem k tomu, že cyberpunk není nejlehčí žánr, jaký si kdy kdo dokázal představit, ale zajímalo by mě, jak velké můžou být rozhodnutí, případně jak velký mohou mít vliv na příběh. Brzy budeme mít příležitost zjistit, přinejmenším do určité míry, protože demo by mělo být k dispozici od 1. do 7. října v rámci nadcházejícího dalšího festivalu na Steamu.

Nezbývá než si počkat na to, co nám vývojáři nachystají za zábavu a doufat, že překoná veškerá očekávání a proboří tak to pomyslné „prokletí“ cyberpunk žánru.

Zdroj: PCGamer.com (odkaz)