Foto: Pixabay

No, pracuje se na hře o přežití z prostředí Duny, ale pokud si chcete zahrát o něco dříve, tak se podívejte na Starsand, hru na přežití v Early Access, která se odehrává v drsném pouštním prostředí a je domovem obřích písečných červů. V případě zájmu nemusíte dlouho čekat: Starsand vychází již dnes (4. listopadu).

Ve Starsand skončíte uvízlí v poušti poté, co vás pohltí písečná bouře při běhu maratonu. (Pouštní maratony, když běžné maratony prostě nejsou dostatečnou výzvou.) Když se prach uvolní, jediné, co máte, je láhev vody a vědomí, že sbíráním kamenů a klacků můžete seskládat primitivní nástroje.

Hra je těžká, slunce nemilosrdně zapadá, což rychle začne poškozovat vaši postavu, a vypadá to, že kolem vás není nic než nekonečné pláně písku a tajemná pyramida v dálce. Ale tohle není Egypt. Když slunce zapadne, všimnete si dvou měsíců na obloze a ani jeden nevypadá jako měsíc, který známe a milujeme. Je jasné, že vás ta písečná bouře odsunula na nějakou jinou planetu, dimenzi, časovou osu, nebo… kdo ví co?

Ve hře je možnost stavění a pro pití si budete muset najít oázy, je zde možnost nalezení velbloudů či jiných písečných tvorů (gazely, štíři nebo škorpioni). Mimochodem, velbloudi se dají ochočit banány, to jen taková rada, když nějakého uvidíte.

V demu jsem žádné písečné červy neviděl, ale někde tam jsou, spolu s dalšími nebezpečnými tvory, jako jsou smečky hyen, masivní aligátoři a obří věci vypadající jako stonožka. Největší hrozbou ze všech je samozřejmě samotná nehostinná poušť. Starsand zavítá do Early Access 4. listopadu.

Zdroj: PCGamer.com (odkaz)