Foto: Pixabay

Podle nejmenovaných zdrojů, které hovořily s agenturou Bloomberg, měl projekt kódové označení Volt a jednalo se o online hru se superhrdiny. Hra byla ve vývoji od roku 2017, ale měla problémy z mnoha důvodů, včetně pandemie Covid-19. Stejná zpráva říká, že zaměstnanci Hangaru 13 se sejdou ve čtvrtek, aby projednali „další kroky“ studia.

Hangar 13 byl založen v roce 2014, v roce 2016 vydal Mafii 3 a v roce 2017 pohltil 2K Czech. Studio bylo v roce 2018 zasaženo značným propouštěním, které bylo, slovy 2K Games, „aby bylo zajištěno, že zdroje studia jsou správně sladěny s jeho dlouhodobými plány rozvoje.“ Od té doby studio neoznámilo žádné zbrusu nové hry, i když vydalo Mafia: Definitive Edition, což byl nadprůměrný remake originálu.

Viceprezident vývoje společnosti Hangar 13 Andy Wilson v roce 2018 řekl, že pracuje na nové IP. „I když je vyprávění jakýmsi ústředním pilířem našeho studia, myslím, že můžete očekávat, že nebudeme nutně ve stejném žánru [jako Mafia 3]. Možná to bude pro jednoho hráče, možná ne…“ řekl Fandom.

I když zrušení tohoto dlouhotrvajícího projektu nepochybně přijde jako rána, Hangar 13 je velké studio: má kanceláře v Kalifornii, Velké Británii a České republice a v současné době inzeruje obrovské množství vývojářských pozic. Jinými slovy, je nepravděpodobné, že Volt byl jediný projekt, který studio ve vývoji mělo.

Zdroj: PCGamer.com (odkaz)