Foto: Pixabay

Komunitní rada byla oznámena tento týden a je popsána jako nástroj, který vývojářům pomáhá dostat se do kontaktu s lidmi ze všech stran hry, ať už jde o hardcore raidy, PVP, „lovce“ achivmentů, hraní rolí nebo jiné… Blizzard by pro to měl založit exkluzivní fóra (jak veřejně viditelnými, tak soukromé) a živé chaty mezi členy rady a vývojáři.

I když je to nový nápad pro WoW, myšlenka rady vedené hráčem propojená s vývojáři je sotva nová. EVE Online již dlouho zve zástupce hráčů, aby se připojili k Council of Stellar Management (ačkoliv jde o hru více zaměřenou na komunitu, členové CSM dostávají docela přímý vstup do plánovaných funkcí hry, navíc jsou každoročně zvaný na 5-ti denní summit na Islandu). Blizzard důrazně poznamenává, že komunitní rada WoW neuslyší o novém vývoji dříve než kdokoli jiný a spíše se zdá být reaktivnějším prostředkem kontroly komunity.

„Zpětná vazba hráčů ovlivňuje všechny aspekty hry a s tak širokou škálou názorů, herních stylů a zájmů je shromažďování a pochopení zpětné vazby důležitější než kdy jindy,“ napsal Blizzard v oznámení. „Abychom pomohli v dalším našem úsilí v této oblasti, zavádíme komunitní radu WoW. Tento program přidá další místo pro komunikaci mezi hráči a vývojáři WoW. Naším cílem je získat od hráčů podrobnější zpětnou vazbu o všech aspektech World of Warcraft. po celém světě se širokou škálou zázemí a zájmů.“

Blizzard v současné době přijímá členy rady prostřednictvím formuláře a žádá lidi, aby uvedli, které oblasti hry se zabývají a jak dlouho hrají, aby přinesli širokou škálu perspektiv. Zdá se, že budete muset prokázat svou důvěryhodnost, pomocí formuláře, který vás požádá o odeslání 3 příkladů předchozích příspěvků komunitě.

Pokud se bojíte, že se na vás nedostane tak nezoufejte. Každý rok budou totiž členové rady vyřazeni a pozvánky znovu otevřeny, aby se ozvaly nové hlasy.

Zdroj: PCGamer.com (odkaz)