Foto: Pixabay

Ten bude mít za úkol uchování a zprovoznění starších her. Do tohoto týmu také nově přijala i inženýra Garretta Fredleyho, jako vůbec prvního člena týmu. Sám Garret přiznal, že jeho kariérní vášeň bylo vždycky zprovozňování starých her na nových zařízeních. To je i důvod, proč je ze své nové práce poměrně nadšený.

Foto: Pixabay

V tuto chvíli není náplň nového pracovního týmu přesně specifikována, ale ze strany uživatelů a hráčů je zřízení nového týmu vítáno. Hráči, kteří užívají PS3 si sice mohli spustit hry z PS1, ale pokud si zakoupili PS4, měli již smůlu. V minulosti se tak očividně Sony příliš nezabýval otázkou zachování starých her.

Vcelku překvapivě se vyjádřil v roce 2017 generální ředitel Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, který doslova prohlásil: „Hry pro PS1 a PS2 vypadají starobyle a zastarale, tak proč by je někdo hrál?“ Poté se snažil své vyjádření vysvětlit, ale zjevně nepochopil, že u starých her se více vývojáři soustředili na podstatu, tj. logiku, strategii a další schopnosti. V dnešní době se více soustředí na grafické provedení než na to, proč byly kdysi tyto hry vyvíjeny.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)