Foto: Freepik

Existuje několik herních platform, ale mezi nejznámnější patří asi GOG, Epic Games a Steam. Tyto platformy pak chtějí zaujmout hráče tím, že nabídnou nějakou více či méně zajímavou hru zcela zdarma nebo v rámci nějaké slevové akce. To ale předpokládá, že hráči budou aktivně sledovat dění na dané platformě. 

Nyní se zaměříme na platformu GOG, která právě teď slaví své 15. výročí a v rámci toho nabízí i nějaké výrazné slevové akce, které by určitě stály za povšimnutí. Možná ani nevíte, co zkratka GOG znamená. Je to Good Old Game a její původní cíl bylo nabídnout svým uživatelům nostalgické staré hry, které se jen těžko shánějí.

Foto: Freepik

Dneska se samozřejmě tato platforma vyvinula a nabízí nejen retro hry, ale také novinky. Jednou z her, která je k dispozici ve slevové akci je od studia Larian, které má na svědomí třeba i Baldur’s Gate 3. Jedná se o dílo Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition. Jak už je u tohoto studia zvykem, jde o velké RPG dobrodružnou hru, kde můžete celkem svobodně vyvíjet svou postavu i celý příběh.

Mezi nabízenými hrami je i Vampire The Masquerade: Bloodlines, což je stará klasika. Její původní verze ale nejde bohužel spouštět na moderních systémech. Naštěstí se našli takoví fanoušci, kteří si vytvořili různé emulátory a patche, aby svou milovanou hru mohli hrát i po nějaké době.

Za pozornost určitě stojí i hra Middle-earth: Shadow of Mordor, která se logicky odehrává ve světě Pána prstenů. V tomto příběhu se podíváme na Středozem očima hraničáře Taliona, který se ve spolupráci s elfským duchem Celebrimborem snaží najít ty, kteří mohou za smrt jeho rodiny.

Zdroj: Gog.com