Foto: Freepik

Epic Games si tak získalo spousty nových uživatelů a ty stávající uživatele udržuje aktivní a zároveň si tímto zajišťuje i návštěvnost svého webu. Všechny ale zajímá, zda má platforma Epic Games v plánu omezit či přestat nabízet hry zdarma. Na Unreal Festu 2023 naštěstí potvrdili zástupci této platformy, že hry budou prostřednictvím Epic Games Storu nabízet i nadále.

Obavy o případné zrušení byly ale reálné, protože vývojový tím Tima Sweeneyho o této variantě prý skutečně uvažoval. Je jasné, že Epic Games má s tímto způsobem propagace i poměrně velké náklady, ale i přesto se jedná o velice efektivní způsob propagace. Podle dostupných údajů prý tato akce přilákala 90 milionů uživatelů.

V současné době má Epic Games uživatelskou základnu o 230 milionech uživatelích. Jako výhodu můžeme určitě uvést, že hry jsou skutečně zdarma a jedinou podmínkou je registrace. Jiné platformy třeba nabízejí také hry zdarma, ale pod podmínkou nějakého měsíčního předplatného.

Je ale také jasné, že tato uživatelská základna má i určité procento uživatelů, kteří si jen přijdou pro hru zdarma s tím, že si ji někdy zahrají. Jsou to v podstatě takové mrtvé duše. Každopádně se můžeme těšit na to, že Epic Games bude nabízet hry zdarma i v dalším roce. O konkrétních nabídkách vás budeme samozřejmě informovat.

Zdroj: Insider-Gaming.com (odkaz)