Foto: Freepik

Counter-Strike 2, nová iterace oblíbené střílečky pro více hráčů, přivedla mnoho hráčů zpět do světa teroristů a protiteroristů, který byl poprvé představen v roce 1999. Očekávání byla obrovská, a když hra byla vydána ve středu 27. září, bylo jasné, že fanoušci chtějí vidět, jak se tento titul postaví na svou slavnou minulost. Nicméně, rychle se ukázalo, že ne všechno je tak, jak by mělo být.

Problémy a nedostatky

Hned po vydání se na Steamu objevilo velké množství negativních uživatelských recenzí, které upozorňovaly na několik závažných problémů s hrou. Jedním z nejvíce opakujících se problémů byla detekce zásahů, kdy hitboxy postav nesprávně reagovaly na poškození, zejména pokud byly napadeny ze zvýšeného úhlu. Tento problém mohl dramaticky ovlivnit průběh hry a frustraci hráčů.

Valve však reagovalo na tuto kritiku a vydalo nejnovější aktualizaci, ve které tvrdí, že opravilo několik chyb týkajících se hitboxů. I přes tuto snahu však hráči stále uvádějí další problémy, včetně odstranění některých oblíbených herních režimů a map.

Jedním z výrazných bodů kritiky bylo také úplné odstranění hry Counter-Strike Global Offensive (CSGO) z knihovny hráčů, kteří zakoupili Counter-Strike 2. To bylo pro mnoho hráčů nepříjemným překvapením, zejména pokud měli v CSGO hodně investovaného času a peněz.

Hodnocení na Steamu

Recenze na Steamu jsou rozděleny do dvou kategorií: „všechny recenze“ a „nedávné recenze“. Celkové hodnocení Counter-Strike 2, zahrnující všechny recenze, je stále označeno jako „velmi pozitivní“. To však zahrnuje také recenze na předchozí verze Counter-Strike, včetně CSGO. Po zahrnutí více než 160 000 nedávných recenzí, které se objevily po vydání Counter-Strike 2, má hra „smíšené“ hodnocení, což znamená, že se setkala s občasnými negativními ohlasy.

Je zajímavé poznamenat, že žádná z jiných her od Valve, jako Half-Life, Portal, Dota 2 nebo Left 4 Dead, nemá „smíšené“ hodnocení na základě nedávných recenzí. Dokonce i předchozí verze Counter-Strike, jako Counter-Strike Source a Counter-Strike 1.6, mají vyšší hodnocení než Counter-Strike 2. Toto negativní přijetí od hráčů je tedy pro Valve zřejmě důležitým signálem.

Popularita hry

Navzdory smíšeným recenzím a kritice ze strany hráčů je Counter-Strike 2 stále velmi populární. Po vydání dosáhl hry 24hodinového maxima 1 223 144 souběžných hráčů. To je velký počet hráčů, i když stále zdaleka nedosahuje rekordu CSGO, který drží nejvyšší počet souběžných hráčů pro jakoukoli hru na Steamu.

Závěr

Counter-Strike 2 má své výzvy a problémy, kterým čelí. Zdá se, že Valve má v úmyslu tyto problémy řešit a stále existuje naděje, že se hra zlepší a získá více pozitivních recenzí. Pro hráče, kteří se stále zabývají otázkou, zda investovat do této hry, může být rozumné počkat na další aktualizace a opravy.

Nicméně, pokud se rozhodnete hrát Counter-Strike 2, je důležité si uvědomit, že i přes nedostatky stále zůstává populárním titulem s velkým hráčským základem. S dostatečným úsilím a zlepšeními by mohla být tato hra opětovně zářným příkladem v žánru stříleček pro více hráčů.

Zdroj: Pcgamesn.com (odkaz)