Foto: Freepik

Když se řekne Daniel Nekonečný, tak si asi každý představí sympatického zpěváka ve žlutém obleku, ze kterého čiší pozitivismus a široký úsměv. Jeho vystoupení silně připomínaly karneval v Rio de Janeiru. Již málokdo ale ví, co tento zpěvák vykonával ve svém životě za povolání.

Narodil se 29. června 1966 v Boskovicích a hned po maturitě zamířil na DAMU v Praze. Po dvou letech studia si to ale rozmyslel a zjistil, že studium není pro něj a nenaplňuje ho. Proto ze školy odešel. Vykonával nejrůzější povolání, ale mezi dvě kuriozity patří zřizenec v porodnici a hrobník.

Jeho první úspěchy v showbusinessu zaznamenal však jako zpěvák ve skupině Laura a její tygři. Následně si po roce 1990 založil vlastní hudební skupinu Šum svistu a sám se stal jejím frontmanem. Rád se nazýval králem rozkoše a v excentričnosti.

Z toho světa odešl kvůli infarktu, který byl zapříčiněný neléčeným vysokým krevním tlakem. Ve svém životě si zahrál i v několika filmech, nepříklad Historky od krbu (1994), Jediná na světě (1995), Elišká má ráda divočinu (1999) a naposledi jako Miki Koudelka v Jak se krotí krokodýli (2006).

Zdroj: FDB.cz (odkaz)