Foto: Freepik

Není snad člověk, který by neznal krále rock’n’rollu, Elvise Presleyho. Tento úžasný zpěvák se svým osobitým stylem zpěvu se stal hvězdou a idolem pro miliony fanoušků a fanynek. Jeho život bohužel skončil náhle ve věku 42 let. Stalo se tak 16. srpna 1977, kdy byl nalezen na podlaze záchoda v jeho domě Graceland v Memphisu.

Tím, kdo objevil tělo krále byla jeho snoubenka Ginger Aldenová. Ohledně jeho smrti je pak stále mnoho spekulací, ale hovoří se o tom, že byl předávkován drogami nebo že dostal srdeční infarkt. Každopádně se mnoho lidí dneska ptá, jak by asi Elvis vypadal, kdyby ještě žil. Dozajista by byl bělovlasý stařík, ale jeho nejpravděpodobnější podobu nám pomohla odhalit až moderní technologie.

Díky moderním technologiím jako je umělá inteligence můžeme vzít rysy a obličejové charakteristiky Elvise Presleyho a nechat jeho tvář uměle zestárnout. Do jeho tváře se tak vepíšou vrásky, vlasy zbělají a koutky úst se stanou více výrazné. Vzhledem k tomu, že si Elvis potrpěl na svůj vzhled se ale dá předpokládat, že by si barvil hlavu.

Jeho vlasy by tak asi s největší pravděpodobností byly černé. V uvedeném videu autor uvažuje nejen o přirozených procesech při stárnutí, ale i jeho preferencích a volbách. Není také žádným tajemstvím, že miloval hamburgery a tučná americká jídla. Dá se tak uvažovat, že by měl dneska určitou nadváhu. Stejně tak chodil Elvis vždy upravený a dokonale nalíčený, proto i nyní by pravděpodobně měl nalíčený obličej a zvýrazněné oči. Celé je to ale jenom úvaha a vše by mohlo být i jinak.

Zdroj: NYPost.com (odkaz), theboot.com (odkaz)