Foto: Freepik

„Eternal Threads“ od studia Cosmonaut Studios, vydaná 19. května 2022, přináší inovativní způsob, jak hráčům nabídnout výběr a jak sledovat příběh hry. Tato hra přesně nekopíruje tradiční lineární narrativu, ale dává hráčům možnost rozhodovat o tom, jak chtějí sledovat a měnit příběh.

Sledujte Příběh, Jak Chcete

Celý příběh sleduje šest hlavních postav skrz mnoho rozhodnutí v několika různých časových osách, a můžete tuto skutečnost prozkoumat jakýmkoliv způsobem, který si vyberete.

  1. Sledujte jeden příběh po druhém: Můžete se soustředit na příběh jedné konkrétní postavy v danou chvíli a sledujte její rozhodnutí napříč různými časovými osami. Poté se můžete vrátit na začátek a sledovat příběh jiné postavy.

  2. Přistupujte k příběhu jako forenzní detektiv: Můžete pozorovat finální výsledky příběhu a pracovat zpětně po časové ose – tedy pozorovat následky a poté určit jejich příčiny.

  3. Nebo sledujte věci chronologicky: Můžete prostě sledovat události v pořadí, jak se odehrávají, a měnit rozhodnutí, která postavy čelí, jak se týden vyvíjí.

Sledujte a měňte věci, kdykoliv chcete

Nemůžete si vzpomenout na přesný průběh událostí? Změnili jste rozhodnutí a nejste si jistí následky? To je v pořádku. Stačí se vrátit po časové ose a sledovat a měnit cokoliv, kdykoliv budete chtít. Můžete sledovat a zkoumat události opakovaně, a takto si vytvořit různé výsledky.

Měňte minulost, aby ovlivnili budoucnost

Nastavení dočasné základny v domě jen několik hodin po požáru nabízí unikátní pohled na události. Jak se díváte zpět po časové ose, minulé události se odehrávají před vámi v duchovní formě, s kouřem a poškozeným domem jako stálou připomínkou toho, co má přijít. Navíc, když manipulujete s minulostí, prostředí se může kolem vás resetovat, aby odpovídalo změnám, které se odehráli.

Některé nové objekty se objeví, jiné se budou pohybovat po domě, a obsah místností se může výrazně měnit, když měníte minulost. „Eternal Threads“ tímto způsobem dává hráčům moc ovlivnit nejen průběh, ale i samotné prostředí hry, což vytváří jedinečný zážitek. Tato inovativní hratelnost a schopnost hráčů ovlivnit příběh a prostředí dělá z „Eternal Threads“ zajímavý titul pro ty, kteří hledají nový způsob, jak prozkoumat příběh ve videohrách.

Zdroj: EternalThreadsGame.com (odkaz)