Foto: Freepik

V praxi jde o to, že se snažíte pomoci Emmě a medvídkovi Fentonovi v řešení záhady zmizení jednoho slavného kouzelníka, Thomase Kanea. Celkem máte k dispozici pět světů, které jsou inspirovány viktroriánským stylem. Trochu v nich lze spatřit fantazii Tima Burtona či Julese Vernesa.

Klíčem k úspěchu v této hře je rychlé a promyšlené střídání pohledů u Emmy ze shora a ze spoda a u Fentona horizontální a boční pohled. Jednotlivé překážky jsou pak trošku jak ve strašidelném domě a postupně odhalujete, proč zmizel kouzelník Thomas Kanea.

Na cestě vás také potká více než čtyřicet hádanek a překážek, jejichž vyřešení vás přiblíží o kousek blíže k Thomasovi. V každém vesmíru či v každém světě pak na vás čeká několik mechanických nepřátel a bossů v podobě hraček. Jako hlavní postavy pak nemáte žádnou možnost zaútočit, takže musíte vždy každou hádanku vyřešit a použít především svou strategii.

Pokud jste příznivci logických her kombinovaných s plošinovkou a lehce hororem, můžete si tuto hru stáhnout na platformě Epic Games od 26. října zcela zdarma. Za mě je to dobrá hra s povedenou grafikou, která určitě stojí za vyzkoušení.

Zdroj: EpicGames.cz (odkaz)