Foto: Freepik

Hra zřetelně čerpá inspiraci z klasických titulů Legend of Zelda, kde se ujmete role samotného Turnip Boye, který musí absolvovat různé úkoly, aby splatil masivní dluh starostovi Onionovi. Po této počáteční fáze hra s aspektem „úniku daně“ spíše ustupuje do pozadí, což se projevuje v tradičním RPG stylu úkolů, jako je „jdi sem, získej tento důležitý předmět, a přines ho zpět“. Během hry získáte mnoho nových předmětů a schopností, a většina z nich je využívána mimořádně efektivně.

Hratelnost hry je většinou příjemná. Na začátku hry získá Turnip Boy „půdní meč“ a zavlažovací konvici. Meč může sloužit k obraně proti hrozivým slimákům, prasatům a dalším zvířatům, ale jeho používání může občas působit trochu „přehnaně“. Údery mečem nejsou tak intuitivní, jako tomu bylo například ve hře A Link to the Past. Na druhé straně je zavlažovací konvice po celou dobu hraní extrémně užitečným nástrojem a lze ji použít k vytvoření bomb pro otevření nových oblastí a dokonce portálů pro přesun a dokončení hádanek.

Jak dobrá je hratelnost, tak většinou hraje druhé housle ve srovnání s úžasnou atmosférou a dialogy ve hře. Během svých dobrodružství narazíte na širokou škálu postav, které jsou všechny různým ovoce nebo zeleninou – jahody, avokáda a podobně. Texty jsou neustále silné, a i když moderní dialekt a silné odkazy na sociální média se nemusí líbit všem, najdete tady spoustu vtipných momentů, které vás rozesmějí.

Turnip Boy Commits Tax Evasion je naprostá lahůdka. Jeho hratelnost se možná nedostane na úroveň některých špičkových titulů žánru ARPG z pohledu shora, ale chlubí se skvělou atmosférou a naprosto absurdními postavami, které nádherně posouvají příběh. Pokud hledáte osvěžující, veselý titul, nehledejte dál; je to skvělý způsob, jak dostat do své herní diety více zeleniny.

Zdroj: RockPaperShotGun.com (odkaz)