Foto: Freepik

Grafika

Jedním z prvních aspektů, který u F.I.S.T. upoutá vaši pozornost, je jeho atmosféra a grafické provedení. Hra přichází s úchvatnou ručně kreslenou grafikou a podmanivým světem. Každý detail je pečlivě zpracovaný a herní svět je plný tajemství. Líbí se mi, že i postavy jsou propracované a každý kout v herním světě se dá prozkoumat.

Příběh

F.I.S.T. nás zavede do temného světa, kde antropomorfní zvířata, vedená hlavním hrdinou Rayem, bojují za svobodu svého města a svého lidu. Hra se dotýká téměř existenciálních témat, jako je boj za spravedlnost, přátelství, ztráty a naděje. Postavy mají hloubku a vývoj, což přispívá k tomu, že hráči se mohou do postav snadno vcítit. Příběh F.I.S.T. je silným emocionálním zážitkem, který vás udrží v napětí od počátku do konce.

Hratelnost

Hratelnost je základním stavebním kamenem žánru metroidvania, a F.I.S.T. toto očekávání plně naplňuje. Ray, hlavní postava, je vybaven exoskeletem s obrovskými železnými pěstmi, což přináší nesmírně uspokojivý bojový zážitek. Hra kombinuje souboje s akrobatickými prvky a puzzle prvky, což vytváří zábavný mix. Ray může postupně získávat nové schopnosti a vylepšení, což ho posouvá výš v boji proti nepřátelům a při řešení hádanek. Boje jsou rychlé a akční, což dává hráčům pocit uspokojení z každého úspěšného souboje.

Závěr

F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch je bezpochyby jedním z vrcholů her ve stylu metroidvania, který nabízí vizuální nádheru, dojemný příběh, skvělý bojový systém a hluboký level design. Hra se stane skvělým dobrodružstvím pro fanoušky tohoto žánru a výzvou pro ty, kteří si chtějí zahrát něco jedinečného. Tato hra ukazuje, jak může být video herní umění pohlcující a dojemné a určitě si zaslouží pozornost všech hráčů.

Zdroj: MetaCritic.com (odkaz)