Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Vzhled

Na první pohled je největší dominantou této herní myši její design. Ten kombinuje typický design pro Trust a herní design. Mnou testovaný model je vyvedený v černé matné barvě, která je žíhaná nebo spíše má imitaci popraskaných žilek. Přes tyto žilky pak prosvítá LED podsvícení. Toto podsvícení je pak stejné, jako podsvícení celé myši.

Za mne musím velice ocenit dvojici tlačítek, která jsou ze spodní části a jedno slouží k zapínání myši a druhé k zapnutí podsvícení. Dole pak nejdeme ještě 1 AA baterii a ukrytý bezdrátový přijímač. Již z názvu pak vyplývá, že tato myš je samozřejmě bezdrátová. Na otázku, zda je lepší drátová či bezdrátová neumím jednoznančně odpovědět, protože záleží na vkusu jedince.

Obě technologie mají své výhody – bezdrátová ušetří kabely, ale drátová má kvalitnější a rychlejší reakční dobu a zpravidla lepší DPI. Na horní části je takový malý unikát, se kterým jsem se ještě nikdy nesetkal a jedná se o malou mezeru před scrollovacím kolečkem. Je to praktické, protože to činí tuto myš ještě více přirozenou a ergonomickou.

Horní kryt je navíc pogumovaný, aby myš pevně seděla v ruce. Myš je navíc uzpůsobená tak, aby sedla pohodlně do ruky levákům i pravákům. Na myši je také šest tlačítek, která si můžete jednoduše naprogramovat. Navíc je zde i tlačítko, díky kteérmu si můžete změnit hodnotu DPI až do hodnoty 2000.

Popis Trust GXT107 IZZA Wireless

Jak jsem již uváděl výše, tak herní myš Trust GXT107 IZZA Wireless disponuje především futuristickým designem, který dokáže dle mého názoru bez větších problémů zapadnou do každé herní sestavy. Tento design je samozřejmě doplněn o čtyřbarevně LED podsvícení.

Vzhledem k tomu, že každý hráč potřebuje mít co možná nejlepší herní odezvu, můžete si nastavit hodnotu DPI pomocí speciálního tlačítka na hodnoty 800, 1400 a 2000 DPI. Možnost rychlé změny DPI může být pro vaše hraní klíčová, protože nižší použijete pro klidné zaměřování, ale vyšší hodnotu pro rychlou akci či pro plynulý pohyb.

 

Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Závěr

Tato myš mne skutečně bavila, protože my přišla fancy nebo trochu jako cyberpunk. Prostě je to solidní ergonomická bezdrátová myš, kterou ocení každý. I když je její hlavní doména design, mne nejvíc upoutalo uchycení scrollovacího tlačítka, kde máte prst volně položený a nikde vám nic nepřekáží. Během našeho testování jsem nezaznamenal jakýkoliv problém a myš tím pádem můžu doporučit.

 

Děkujeme za zapůjčení herní myši Trust GXT107 IZZA Wireless společnosti Trust

 

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot, informace poskytnuté společností Trust