Foto: Freepik

Rozhodli jsme se udělat recenzi na hru Religion Inc., která je takovým neobvyklým simulátorem, kde si hrajete na boha a snažíte se rozšířit co nejvíce své vlastní náboženství. Zjistíte, že je velice těžké přesvědčit nevěřící, aby ve vás uvěřili a také aby se stali členy vaší církve. Pokud budete skutečně dobří, stanou se z nich až fanatičtí stoupenci.

I když je tato hra simulátor, jedná se v podstatě o odvěký souboj mezi věřícími a nevěřícími. Za sebe mohu prohlásit, že téma této hry je skutečně neobvyklé. Většinou jsem hrál hry, kde jsem byl osadník, co buduje svou říši nebo nějaký císař, ale ještě nikdy jsem nehrál hru, kde bych byl bůh.

Tato hra pak není jako Roman Empire, kde se snažíte ovládnout jednotlivá území, ale máte k dispozici celkem prázdný svět, kde se snažíte prosadit. Výhodou ale je, že i počet nevěřících začíná od nuly. V praxi ale nemůžete příliš ovlivňovat své kněze. Pomocí bodů, které získáváte za šíření do jiných světů, si vylepšujete své náboženství.

Respektive si můžete za tyto body pořídit magický strom, kterým utvrzujete náboženství. Na výběr máte ze tří stromů, a to pro podporu náboženství, pro rozšiřování náboženství a třetí pro boj s ateismem. Hra se odehrává celkem sama a jediným vaším úkolem je najít ten správný poměr stromů.

Za sebe musím uznat, že hra má skvělý námět, ale zapojení hráče je malé až minimální. Očekával bych, že budu moci ovlivnit, co mají kněží kázat nebo že ovlivním stavbu kostelů a chrámů. Bohužel jediné, co můžu, je nakupovat stromy. Grafika je také povedená, ale říkám, raději bych větší zapojení pro hráče.

Zdroj: Play.google.com (odkaz)